Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Founder kosmetik cium adik angkat dah ditahan polis

0


Polis telah menahan pengasas produk kecantikan yang mencium bibir kanak-kanak lelaki yang juga adik angkatnya, untuk membantu siasatan. 


Ketua Penolong Pengarah Bahagian Siasatan Jenayah Seksual, Wanita dan Kanak-Kanak (D11), Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Asisten Komisioner Siti Kamsiah Hassan berkata, pihaknya terdahulu menerima laporan dari seorang individu dan bertindak di atas laporan itu itu, pihaknya menahan lelaki terbabit. 


Difahamkan, suspek telah datang ke sebuah balai polis di ibu negara untuk memberi kerjasama sebelum ditahan untuk siasatan di bawah Seksyen 14 Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017. 


Baru-baru ini, viral di media sosial yang menunjukkan lelaki terbabit mencium bibir kanak-kanak lelaki itu kononnya sebagai cara menunjukkan rasa berkasih sayang. 


Bagaimanapun, netizen menganggap perbuatannya itu bertentangan dengan agama Islam dan meminta pihak berkuasa mengambil tindakan terhadapnya. 


Menyedari dirinya dikecam teruk oleh netizen, lelaki itu tampil memuat naik video kedua yang menjelaskan orang luar tidak memahami cara mereka. Malangnya, penjelasan yang tidak diperlukan itu telah membarakan lagi api kemarahan netizen yang kemudian beramai-ramai melapor akaun TikTok. 


Hal itu menyebabkan akaun TikTok pengasas produk kecantikan itu terus dinyahaktifkan oleh pihak TikTok. 


Sumber: Harian Metro


LAPORAN BERKAITAN

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram