Slider

'Memang saya nak bunuh dia' - Gamer Brazil bunuh pesaingnya ketika main Call of Duty: Mobile


Seorang remaja lelaki berusia 18 tahun di Brazil ditahan polis selepas dia tampil menyerah diri di balai dan mengaku telah membunuh remaja perempuan berusia 19 tahun yang menjadi pesaingnya ketika bermain Call of Duty di rumahnya. 


Guilherme Alves membuat pengakuan mengejutkan itu, setengah jam selepas dia membunuh Ingrid Oliveira di rumahnya dan memuat naik video pengakuan di atas perbuatannya di media sosial pada Isnin lalu. 


Dalam video lain, Alves dilihat masih mampu tersenyum selepas digari oleh polis di bandar Pirituba, di utara Sao Paulo. 


Ketika disoal oleh pihak berkuasa mengapa dia membunuh Oliveira, Alves berkata, "..kerana saya mahu."


Suspek dipercayai mengenali mangsa secara dalam talian ketika bermain Call of Duty: Mobile bulan lalu dan dilaporkan telah merancang untuk melakukan pembunuhan tersebut sekurang-kurangnya dua minggu sebelum kejadian. 


Mayat Oliveira ditemui oleh sepupu kepada Alves. Alves dikatakan menikam Oliveira beberapa kali. Dalam video pengakuan awalnya yang dimuat naik ke media sosial, Alves yang tidak mempunyai rekod jenayah itu mahu netizen yang menonton video tersebut percaya bahawa darah itu benar-benar milik Oliveira. 


"Korang fikir ni dakwat, tetapi bukan. Aku dah bunuh dia betul-betul," katanya. 


Penganggur itu sebelum ini tidak pernah berjumpa dengan Oliveira dan hanya kerap berhubung melalui telefon dan berbuat di dalam permainan itu. Sehinggalah baru-baru ini dia menjemput Oliveira datang ke rumahnya untuk bermain Call of Duty: Mobile. 


Oliveira menggunakan nama samarannya 'Sol' dalam permainan itu dan merupakan ahli kepada pasukan E-Sport yang digelar FBI E-Sports. 


Begitu juga dengan Alves yang juga mempunyai pasukannya sendiri dikenali sebagai Gamers Elite yang menggunakan nama samaran 'Flashlight'. 


Sumber: Daily Mail

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo