Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

'Mungkin dia sempat keluar, nak merangkak ke jalan besar tapi tak sempat' - Pemandu ditemui tinggal tengkorak selepas 10 bulan terbabit kemalangan

0


Jumaat, 19 Februari 2021, mayat seorang individu ditemui hanya tinggal tengkorak selepas dipercayai hampir 10 bulan terbabit dalam kemalangan di Kilometer 122.4 Lebuhraya Utara Selatan, arah Yong Peng-Pagoh. 


Mayat pemandu kereta HHyundai Sonata itu ditemui oleh pekerja penyelenggaraan lebuh raya yang pada ketika itu sedang melakukan kerja-kerja pembersihan longkang di cerunan tepi sebelah kiri lebuh raya tersebut pada jam 1.10 tengah hari. 


Kedudukan kereta itu agak terlindung di sebalik semak yang bercerun dengan jarak lebih kurang 67 meter dari lebuh raya. Tengkorak pemandunya pula ditemui berhampiran dengan kereta. 


Polis percaya pemandu terbabit hilang kawalan sebelum terbabas dan terjatuh di bawah cerunan itu. Identiti mangsa juga telah dikenalpasti dan polis percaya ia berkaitan dengan satu laporan polis orang hilang yang dibuat pada Jun 2020. 



Kes itu mendapat perhatian netizen yang bersimpati dengan nasib mangsa. Juga tampil beberapa individu yang mendedahkan pernah terbabit dalam kemalangan di lokasi yang sama. 


"Ingat lagi masa 2016, eksiden di KM123.4 kat Yong Peng juga. Masuk gaung saya masa tu, padahal tengah dengar radio dan tiba-tiba tersedar dekat gaung. Alhamdulillah, kereta je hancur sebelah kiri. 


"Dalam masa yang sama, member beritahu sehari sebelum itu, jiran dia meninggal akibat eksiden kat situ. Dan sehari selepas saya eksiden, ada satu family eksiden di tempat itu juga. Ada perangkap ke kat situ?" - M Iman. 


"Highway ni, hmm sampai sekarang tak boleh lupa. Highway Yong-Peng - Pagoh sama tempat arwah abang saya kemalangan 10 tahun lepas. Sama terbabas dan masuk gaung. Beberapa jam kemudian baru orang perasan ada kesan jatuh gaung. Al-Fatihah." - Fiefie. 


"Sama, highway Yong-Peng - Pagoh ini pun tempat arwah kakak saya accident 8 bulan lepas. Al-Fatihah". - Zati


"Saya pernah accident di kawasan itu dulu dalam tahun 2007. Honda Civic FD saya total lost. Masa tu ada orang nampak. Rupanya, lapan jam sebelum kami accident, ada student universiti accident juga, meninggal terus. Kereta memang dah tak ada bentuk, rupa besi buruk. Berpunca dari tayar koyak yang disengajakan oleh tema towing yang sengaja mendajal untuk dapatkan job". - Jeehan. 


"Hujung kampung saya ni, kawasan laluan jin kata orang tua-tua. Tepi tu hutan simpan kekal. Almost everyday ada excident". - Zaiwa. 


Sumber: Harian Metro, Twitter Mohd Redzuan Abdul Manap

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram