Slider

(Video) Enggan ditahan, 2 penjenayah bertindak agresif sampai polis terpaksa tembak tayar


Dua penjenayah bertindak agresif dengan merempuh lebih kurang tiga kenderaan di persimpangan lampu isyarat selepas enggan memberi kerjasama kepada polis yang meminta mereka untuk berhenti dan keluar dari kenderaan. 


Dalam kejadian yang berlaku di Bulatan Sierramas, Sungai Buloh pada jam 12.40 tengah hari tadi, suspek yang memandu kereta Proton Waja dikepung polis dan bertindak menekan minyak dan merempuh lori di hadapannya. 


"Dua lelaki itu enggan membuka pintu kereta dan menyerah diri. Pemandunya menekan minyak dan merempuh lori di hadapannya. Kejadian berlaku di persimpangan lampu isyarat ketika kebanyakan kenderaan sedang berhenti susulan lampu merah," kata saksi kejadian. 


Keengganan dua perjenayah itu memberikan kerjasama dan bertindak di luar kawalan menyebabkan anggota polis berkenaan melepaskan tembakan pada tayar kereta suspek. 


Bagaimanapun, suspek berjaya meloloskan diri sebelum kereta yang dinaiki mereka ditemui ditinggalkan berhampiran MRT Damansara Damai. Suspek dipercayai melarikan diri ke kawasan berlukar berhampiran. 


"Saya rasa anggota polis terbabit amat berdiplomasi dan menggunakan kekerasan minimum. Mereka tidak menembak penjenayah terbabit walaupun berpeluang melakukannya. 


Di media sosial, netizen memuji tindakan pemandu lori dan Perodua Myvi yang tidak berganjak bagi menghalang kenderaan suspek walaupun menyebabkan kerosakan pada kenderaan mereka. 
Sumber: Harian Metro, Info Roadblock JPJ/POLIS

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo