Slider

(Video) 'Seronok sangat la aniaya orang tua macam tu?'


Viral di media sosial semalam video seorang lelaki warga emas dipermainkan oleh sekumpulan anak muda sehingga mengundang kemarahan netizen. 


Menurut sumber, video berdurasi 21 saat itu dipercayai berlaku di pantai timur, menunjukkan seorang lelaki muda mengacah-acah mangsa yang membonceng motosikalnya. 


"Otak, akal dan adab memang dah takde ke budak ni? Sungguh biadab dan kurang ajar. Memalukan orang pantai timur je. Siapa kenal budak ni? Admin nak 'berkenalan rapat' sangat-sangat," tulis sumber pada kapsyen video tersebut. 


Berdasarkan video tersebut, mangsa dilihat mahu membonceng motosikal lelaki yang tidak memakai baju berusia lingkungan 20-an itu. Namun, lelaki terbabit sudah merancang untuk mempermainkannya. 


Secara tiba-tiba lelaki itu memulas throttle dan mengangkat bahagian depan motosikalnya menyebabkan mangsa terjatuh dan terhentak di tanah sambil ditertawakan oleh sekumpulan anak muda itu. Bagi netizen, perbuatan lelaki itu tidak wajar kerana ia boleh menyebabkan kecederaan seperti patah tulang dan boleh menyebabkan lumpuh seumur hidup. 


Netizen mendesak pihak berkuasa menyiasat dan mengambil tindakan terhadap lelaki terbabit agar dapat memberi pengajaran setimpal terhadapnya dan juga sebagai pengajaran kepada yang lain. 


Sumber: Info Roadblock JPJ/POLIS

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo