Slider

JAIS serbu banglo mewah, tapi Muhammad Sajjad tiada & disyaki bersembunyi walaupun acah berani di media sosial


Malam Sabtu, Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dilaporkan telah menyerbu kediaman Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman. Namun kelibat lelaki itu tidak kelihatan. 


Lapor Harian Metro, JAIS datang ke banglo mewah lelaki itu di Kota Damansara, Petaling Jaya pada jam 9 malam. 


JAIS tidak menolak kemungkinan bahawa Muhammad Sajjad sebenarnya masih berada di kawasan Lembah Klang dan bersembunyi bagi mengelakkan dirinya ditahan. 


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal mengesahkan pihaknya menerima laporan mengenai serbuan itu. 


Muhammad Sajjad sebelum ini mendedahkan dia tidak takut dan yakin dia tidak melakukan kesalahan yang serius, disyaki bersembunyi di satu lokasi selepas waran tangkap terhadapnya dikeluarkan oleh Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam, 23 Februari 2021. 


Waran tangkap itu dikeluarkan susulan lelaki berkenaan tidak hadir ke perbicaraan atas pertuduhan memakai pakaian menyerupai wanita sehingga menyebabkan agama Islam dihina, dalam satu majlis yang dianjurkan di premisnya pada tahun 2018.


Bagaimanapun, dia menegaskan dia mempunyai surat daripada doktor yang menyatakan dia tidak dapat hadir pada hari kejadian disebabkan muka dan badannya bengkak akibat alahan makanan. 


Beberapa hari yang lalu, Muhammad Sajjad menyindir JAIS secara terbuka melalui Instagramnya. Lelaki itu juga memuat naik banyak screenshot komen-komen puak LGBT yang memberi sokongan terhadapnya. Sedangkan ramai netizen yang mendesak dia untuk tampil menyerah diri sekiranya merasakan diri tidak bersalah. 

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo