Slider

'Pergi kedai nak rakam punggung, kena tangkap' - Buat onar di pasar raya, pekerja pendawaian ditahan polis


Padah merakam video punggung wanita di sebuah pasara raya di Sungai Petani, seorang pekerja pendawaian berusia 27 tahun ditahan, kelmarin. 


Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, mangsa pertama berusia 28 taun membuat laporan polis pada jam 9 malam hari kejadian. 


Menurut mangsa, dia menyedari suspek memerhatikan gerak-gerinya dan membuat rakaman video ketika dia bersama dua anaknya sedang memilih barang. 


"Dia (mangsa) bersama suaminya memerhatikan dari jauh sebelum mendapati suspek merakam gambar punggung beberapa pelanggan wanita di situ" katanya. 


Mangsa juga ternampak suspek menyelak kain seorang wanita menggunakan kakinya, lalu terus menghampiri suspek dan merampas telefon bimbitnya. 


Ketika diperiksa, terdapat beberapa video yang dirakam oleh suspek. Mangsa terus memaklumkan kejadian itu kepada pihak pengurusan pasar raya berkenaan dan suaminya menghubungi polis yang kemudian datang menahan suspek untuk tindakan lanjut. 


Mangsa kedua, suri rumah berusia 39 tahun juga membuat laporan polis yang dirinya turut menjadi mangsa kepada suspek. 


Siasatan awal mendapati, suspek tidak mempunyai rekod jenayah dan kes disiasat mengikut Seksyen 509 Kanun Keseksaan dan Seksyen 14 Akta Kesalahan Kecil (AKK). 


Sumber: Harian Metro, Info Roadblock JPJ/POLIS

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo