Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Syok main futsal tak ikut SOP, 30 individu terkedu dikenakan kompaun

0

Gara-gara tidak mematuhi prosedur operasi standard (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), seramai 30 individu yang bermain futsal dikenakan kompaun. 


Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Arifai Tarawe berkata, pihaknya menerima aduan berhubung kejadian itu pada jam 9.30 malam di sebuah premis di Taman Sri Gombak, kelmarin. 


Bertindak di atas aduan itu, pasukan pematuhan SOP dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Gombak turun ke lokasi untuk melakukan pemeriksaan. 


Tiba di lokasi, pihaknya mendapati seramai 28 individu berusia 19 hingga 23 tahun sedang bermain futsal dan gagal mematuhi SOP PKP iaitu penjarak fizikal dan aktiviti yang masih tidak dibenarkan dalam sektor sukan dan rekreasi. Turut dikenakan kompuan adalah dua pemilik premis berkenaan yang gagal mematuhi SOP mengikut Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988 (APPPB 1988). 


Sumber: Harian Metro

3/block3/Global

3/block3/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram