Slider

(Video) '2 perempuan ni curi kereta dia!' - Pemandu Uber Eat maut angkara 2 remaja setan


Dua remaja perempuan berusia 13 dan 15 tahun didakwa atas pertuduhan membunuh dan mencuri kereta milik lelaki warga Pakistan yang ketika itu sedang menghantar makanan yang dipesan pelanggan di Washington D.C, Amerika Syarikat, dan insiden itu sempat dirakam oleh orang awam. 


Polis berkata, mangsa, Mohammad Anwar, 66, meninggal dunia di lokasi kejadian. Suspek bersenjatakan pistol renjat cuba merampas kereta Honda Accord itu tetapi mangsa berusaha menghalang dua suspek terbabit dengan terus duduk di bahagian pemandu serta pintu masih terbuka. 


Secara tiba-tiba kereta itu memecut laju ke depan dan nyaris melanggar kenderaan lain. Suspek yang dipercayai memandu kereta itu dilihat melanggar tiang penghadang jalan yang menyebabkan pintu kereta itu terhempas beberapa kali mengenai mangsa.


Beberapa saat kemudian, kereta Honda Accord milik Anwar  kemalangan dan mangsa dilihat tercampak ke ruang pejalan kaki dengan mukanya menghadap ke lantai. Manakala dua suspek terbabit memanjat keluar dari kereta itu tanpa sebarang kecederaan. Salah seorang suspek berkali-kali memberitahu dompetnya tertinggal di dalam kereta itu, tanpa sedikit pun mengambil tahu tentang mangsa yang telah mati akibat kemalangan itu. 


Video rakaman kejadian itu juga viral di media sosial dan telah ditonton lebih dari 6.8 juta kali sejak dimuat naik pada Sabtu lalu. Difahamkan, mangsa menetap di kawasan pinggir badan Springfield, Virginia dan bekerja sebagai penghantar makanan untuk syarikat Uber Eats. Sepertimana yang dinyatakan dalam perkongsian di GoFundMe, Anwar berhijrah ke Amerika Syarikat untuk mencari rezeki bagi menyara keluarganya. 


Kempen GoFundMe yang dilancarkan bagi pihak keluarga mangsa setakat ini telah meraih dana sebanyak $715,780 (Isnin 29 Mac 2021) yang akan digunakan untuk membiayai kos pengebumian dan beberapa tujuan yang berkaitan. 


"Anwar adalah seorang suami penyayang, bapa, datuk, bapa saudara dan rakan yang selalu memberikan senyuman apabila anda memerlukannya. Tiada kata-kata yang dapat menggambarkan perasaan kami sekeluarga pada waktu ini," kata keluarganya. 


Sementara itu, wakil Uber memberitahu stesen radio tempatan, mereka turut berduka dengan tragedi yang berlaku dan akan bersama dengan keluarga Anwar untuk menghadapi waktu yang sukar ini. 


Sumber: NDTV

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo