Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

(Video) 'Allahu seramnya! Camne dia masuk?!' - Aircond Man terjatuh, terkejut gara-gara terjumpa 7 ekor ular dalam aircond di rumah pelanggan

0

"Macam mana dia boleh masuk sana?!" demikian reaksi netizen yang terkejut dengan perkongsian dari penyelenggara penyaman udara mengenai penemuan beberapa ekor ular yang menjadikan penyaman udara pelanggannya sebagai sarang. 


Video dan gambar yang dikongsikan itu di Facebook Group Geng Aircond 1 Malaysia, mengundang banyak respon netizen di media sosial. 


Menurut sumber, sebanyak tujuh ekor ular ditemui dalam alat penyaman udara itu yang juga telah membuatkan kakitanganya terjatuh akibat terkejut. 


"Nak service aircond, jumpa pula ular beranak pinak dalam aircond. Tujuh ekor, tetapi dua ekor je mati. Yang lain pakat lari naik ke atas atap. 


"Berat lagi ujian yang ini, aircond man kita pula jatuh tangga. Kena rest dulu buat masa ini, pinggang masih sakit lagi.


"Inilah risiko kerja aircond man, bukan saja-saja kenakan caj mahal. tetap inilah risiko yang kami perlu tanggung. Kalau tak jatuh tangga, aircond buat problem seperti terkena renjatan elektrik. 


"Tetapi memang adat ini salah satu cabaran dalam sesuatu pekerjaan. Lain kerja, lain ujiannya," kata sumber. Video berdurasi 2.29 saat itu menunjukkan seekor ular sedang menjalar di penyaman udara itu sebelum datangnya seorang lelaki membawa parang lalu dilibas pada haiwan berbisa itu yang menyebabkannya mati serta-merta. 


Penyaman udara itu juga dibuka dan pemeriksaan mendapati ada beberapa ekor ular yang masih bersembunyi di dalamnya. Tidak diketahui bagaimana haiwan berbisa itu masuk ke dalam penyaman udara itu, tetapi orang ramai dinasihatkan sentiasa memeriksa keadaan penyaman udara masing-masing bagi mengelakkan insiden yang sama berulang. 


Sumber: Geng Aircond 1 Malaysia K.A.E

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram