Slider

(Video) 'Dik sini sini! Pakcik hantar balik!' - Hari pertama sekolah, budak Tahun 1 lari sampai terpaksa dikejar guna motor


Seorang murid lelaki yang dikatakan baru memasuki alam persekolahan Tahun 1 di hari pertama, bertindak melarikan dari sekolah sehingga terpaksa dikejar kerana bimbang akan keselamatan dirinya. 


Video berdurasi 1 minit 14 saat itu menunjukkan seorang lelaki cuba mengejar murid lelaki itu yang berada di depannya kira-kira 60 meter, sambil memanggilnya untuk berhenti. 


"Dik! Dik! Sini! Sini! Sini! Hei sini! Ada polis, pakcik hantar balik. Marilah, pakcik hantar balik," kata lelaki itu, tetapi tidak diendahkannya.


Tidak beberapa lama kemudian, kedengaran deruman enjin motosikal dari belakang. 


Mendengar deruman enjin motosikal, murid berkenaan terus berhenti dan ke tepi jalan menangis-nangis enggan didekati wanita yang dipercayai guru sekolah. 


"Mama tak ada..." kata guru berkenaan dan murid itu tetap menjerit enggan dipujuk kerana mahu kembali ke pangkuan ibunya. 


Mungkin mengetahui dirinya tidak berdaya, akhirnya murid berkenaan akur dan membiarkan saja guru itu mengangkatnya ke motosikal untuk dibawa semula ke sekolah. Di media sosial, netizen merasa terhibur dengan gelagat kanak-kanak berkenaan dan bersimpati dengan lelaki yang terpaksa mengejarnya sampai tercungap-cungap. Sumber: Info Roadblock JPJ/POLIS

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo