Slider

(Video) Member pengsan hisap vape 'hangit', 16 individu bergaduh sampai ditahan polis


Viral di media sosial sekumpulan lelaki bergaduh di sebuah pusat beli-belah di Jalan Bukit Bintang, Sabtu, 20 Mac 2021. 


Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah berkata, suspek yang ditahan berusia dalam lingkungan 13 hingga 25 tahun.


Siasatan awal mendapati, pergaduhan itu berlaku berpunca daripada ketidakpuasan hati berhubung penggunaan rokok elektronik (Vape) di mana kumpulan terbabit tidak puas hati selepas salah seorang daripada rakan mereka berada dalam keadaan khayal dan pengsan selepas menghisap peranti berkenaan. 


Keputusan ujian saringan air kencing kesemua suspek didapati negatif dadah dan mereka direman selama tiga hari untuk siasatan lanjut di bawah Seksyen 147 Kanun Keseksaan, Akta 574. 


Mohamad Zainal menegaskan, orang ramai tidak sepatutnya mengambil tindakan sendiri dan harus mematuhi undang-undang sedia ada. Tindakan menularkan video kejadian juga adalah tidak wajar kerana ia boleh mengundang kegusaran orang awam. 


Orang awam yang mempunyai maklumat mengenai kejadian itu diminat tampil untuk membantu siasatan dengan menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi di talian 03 2600-2222 atau Hotline Polis Kuala Lumpur di talian 03 2115-9999 atau mana-mana balai polis berhampiran. Sumber: Kosmo! Online

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo