Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sept Oct Nov Dec

5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

(Video) 'Servis apa ni? 15 minit dah tunggu!' - Azwan Ali sembur staff restoran makanan segera lambat siapkan pesanannya

0


Bengang dengan perkhidmatan restoran makanan segera, pengacara Azwan Ali bertindak merakam dan menviralkan video luahan ketidakpuasan hatinya terhadap tahap perkhidmatan restoran tersebut di akaun media sosialnya. 


Difahamkan, kejadian itu berlaku pada jam 10.45 malam Khamis, 18 Mac 2021, di sebuah restoran di Bangsar. Azwan sebelum itu memesan hidangan nasi lemak ayam, tetapi tidak berpuas hati kerana terpaksa menunggu lama untuk mendapatkan pesanannya.


".... macam panjang gunung. Kau buat apa kat belakang tu? ..dah maki dah, servis macam pa****. Buat nasi lemak berjam-jam. Terjerit, terpekik, terjerit, terpekik siapnya tak. What the f*** services ******** Bangsar. Jangan main-main dengan aku, aku viralkan. 


"Kerja macam p******, orang order berjam-jam tak dapat-dapat. Hey, pulangkan duitlah. Cannot la. ...slow services. Give me back my money. Services apa ni? 15 minit dah tunggu. Pergilah check!" katanya. 


Staff di kaunter kemudian bertanya kepada kakitangan di dapur sama ada ayam yang dimasak sudah siap ataupun sebaliknya. 


Video kedua menunjukkan, pesanan Azwan telah siap dan diserahkan di kaunter. Pun begitu, Azwan masih 'panas' dan membuat teguran terhadap kakitangan restoran itu untuk tidak menjerit ketika bertugas kerana merasakan perbuatan itu amat menjengkelkan pelanggan yang berada di premis tersebut.


"Cakap kat staff, jangan memekak. Annoying customer. Buat kerja tak payah terjerit terpekik tapi kerja tak siap," kata Azwan. 


Staff di kaunter menerima teguran itu dengan hati terbuka dan sempat memohon maaf kepada Azwan. 


"B****! B**** punya ********! K****! Sorry ek kak, kurang hajar, setengah jam tak juga siap," kata Azwan. 


Bebelan Azwan itu didengari oleh seorang wanita berhampiran yang meminta dia bersabar. 


"Takpe. Astaghfirullahalazim, sabarlah bang," katanya. 


"Sabar lubang p***. Bukan duit kau pun nak suruh sabar. B****! Orang nak order, sampai setengah jam tak dapat-dapat," kata Azwan.




Sumber: Forum Cari

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram