Slider

(Video) 'U ada otak ka tak ada? Dengan perempuan pun u samseng ka?!' - Warga emas & wanita bergaduh di kedai mamak


Viral di media sosial video seorang lelaki warga emas bergaduh dengan wanita yang tidak berpuas hati dengannya di lokasi dan tarikh yang tidak diketahui. 


Berdasarkan dua klip video tersebut, warga emas itu dilihat menjerit dengan kuat menyebabkan wanita itu mula menampar mukanya sebelum tercetus pergaduhan di antara mereka berdua yang saling pukul memukul dan tendang menendang. 


Bagaimanapun, wanita itu dihalang oleh rakannya dan salah seorang pekerja premis itu datang meleraikan pergaduhan tersebut yang masih belum diketahui punca sebenar kejadian. 


"Ini perempuan, bukan lelaki tau!? Kau ingat kau orang tua.... (tak jelas)... p***mak betul!! Cisss!!! " kata wanita terbabit kemudian mengacah mahu memukulnya sekali lagi. 


"Apeeeeeeee....?" balas warga emas itu. 


Bengang melihat respon lelaki itu, wanita berkenaan sekali lagi cuba meluru ke arahnya tetapi dihalang oleh dua individu di depannya yang meminta dia beredar. Tidak beberapa lama selepas itu, datang sekumpulan pengawal keselamatan yang dipercayai dihubungi oleh orang awam datang ke lokasi untuk mengawal keadaan.


Dua individu yang dipercayai kenalan kepada wanita terbabit juga datang untuk berdepan dengan warga emas itu tetapi ditahan oleh pengawal keselamatan yang meminta mereka tidak memburukkan lagi keadaan. 


Pengawal Keselamatan: "Kenapa you buat macam tu? Siapa suruh you bayar? Hari tu you juga bayar kan? Kenapa sekarang mau bising? Dia perempuan, you ada otak ke tak ada? Dengan perempuan pun you mau samseng ka?"Tampil seorang netizen yang mendakwa dia berada di tempat kejadian pada waktu itu dan pergaduhan itu bukannya berpunca dari berebut murtabak seperti dakwaan awal yang tersebar, tetapi berebut sudu. Tidak kurang juga netizen yang mula mempertikaikan mengapa wanita itu mula menampar lelaki itu yang menyebabkan warga emas itu menamparnya semula dan kemudian melemparkan kata-kata dirinya wanita tidak sepatutnya dipukul. Apa pun puncanya, elakkan menyelesaikan masalah menggunakan kekerasan. Sebaik-baiknya mengalah dan bertolak ansur agar tiada yang tercedera dalam kejadian yang tidak diingini. Belajarlah bersabar kerana sabar itu membawa banyak kebaikan.


Sumber: Twitter Jabatan Netizen Malaysia

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo