Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis



5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

'Kalau dah seksi sangat, saya pun teringin nak r***l' - Remaja tuntut permohonan maaf dari netizen termasuk guru yang dikesan muat naik komen lucah

0


Remaja perempuan yang mendedahkan mengenai guru lelaki membuat gurauan lucah berhubung gangguan seksual ketika mengajar subjek Pendidikan Jasmani dan Kesihatan (PJK), Ain Husniza Saiful Nizam, meluahkan rasa kesal dan menuntut permohonan dari netizen yang memuat naik komen berbaur lucah, penghinaan dan body shaming terhadapnya di media sosial. 


Antara komen yang dimuat naik netizen, "16 tahun macam umur 19 tahun. Asli ke atau pam sendiri. Serah pada polis jer, tak perlu nak femes," tulis Adi Mohd Nor. 


Turut dikesan, seorang wanita yang dipercayai guru juga mengambil peluang untuk memerli pelajar itu. 


"Nak lihat lepas 20 tahun, jadi orang ke dok. (Jawab komen balas netizen) Takpa sedih sekarang. InsyaAllah selepas dua puluh tahun nanti, mak bapak dia akan sedih. 


"Saya dah menyaksikan banyak perkara dalam kehidupan ini. Bukan cerita dongeng semata-mata, wait and see. Kita lihatlah nanti, karma pasti ada," tulis Ummi Anam sebelum bertindak menyahaktifkan akaun Facebook setelah dikecam teruk oleh netizen.


"Bahaya gambo tu, mengancam bulan pose ni," tulis Zali Sura yang juga dipercayai seorang guru. 


"Tingkatan berapa budak nie? Dah macam mak-mak orang anak 9 jerr," tulis Sarozi Abu Bakar, akaun Facebook telah dinyahaktifkan. 



Sementara itu bapanya, Saiful Nizam berkata, tindakan guru yang memuat naik komen sedemikian menjejaskan imej perguruan.


"Dari isu lawak rogol, kemudian ugutan rogol oleh pelajar, seterusnya kini body shaming dan buli siber. Jika inilah mentaliti kebanyakan guru yang ada, memang tak hairanlah anak-anak kita juga makin hancur akhlaknya. Lihatlah sendiri betapa sakitnya masyarakat kita.


"Wahai lelaki, berhentilah berfikir menggunakan zakar," katanya. 


Sumber: Facebook Saiful Nizam

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram