Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

'Mereka tak perlu bayar apa-apa' - Exco Perak jamin kes 6 pelajar Matrikulasi dikompaun akan selesai segera

0


Enam pelajar kolej Matrikulasi Perak Gopeng yang dikompaun RM1,500 kerana tidak memakai pelitup muka dan meletakkan di bawah dagu pada 19 April 2021, hari ini boleh menarik nafas lega. 


Ini kerana kerajaan negeri telah memberi jaminan bahawa mereka tidak perlu membayar satu sen pun dan kes itu akan diselesaikan. Dengan itu, mereka boleh memberikan fokus pada peperiksaan. 


Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan, Sains Alam Sekitar dan Teknologi Hijau Perak, Mohd Akmal Kamaruddin berkata, masalah itu menemui jalan penyelesaian selepas pihaknya berjumpa dengan Pejabat Kesihatan Negeri. 


"Untuk makluman semua, pelajar ini, mereka tidak perlu membayar apa-apa pun dan saya beri jaminan kes ini akan selesai. Keputusan yang dicapai dan mendapat kerjasama semua pihak ini sangat baik dan membantu pelajar yang datang dari keluarga asnaf. 


"Justeru, isu ini tidak perlu diperbesarkan lagi untuk memberi ruang kepada enam pelajar berkenaan menduduk peperiksaan dengan tenang," katanya. 


Mohd Akmal menasihatkan orang ramai khususnya warga Perak sentiasa mematuhi SOP yang telah ditetapkan bagi mengelakkan masalah yang sama berulang kembali. 


Sumber: Harian Metro

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram