Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Pekerja buruh kantoi beli nasi, member tunggu dalam kereta sempat cabut lari

0


Hasrat untuk melantak makanan di dalam kereta bersama rakan-rakan lain tidak kesampaian apabila pekerja buruh berusia 33 tahun diserbu penguatkuasa, di Sungai Petani, semalam. 


Pekerja buruh terbabit diserbu penguatkuasa di Taman Ria Jaya ketika sedang membeli makanan pada jam 12 tengah hari dan memberi alasan makanan itu dibeli untuk anaknya. 


Bagaimanapun, alasannya itu tidak menjadi, apabila rakannya yang sedang menunggu di dalam kereta akhirnya melarikan diri setelah menyedari lelaki itu diserbu. 


Pegawai Agama Daerah Kuala Muda, Syeikh Mohd Noor Ismardi Ismail berkata, lelaki terbabit diberi notis untuk hadir ke Pejabat Agama Daerah (PAD) Kuala Muda untuk tindakan lanjut. 


Pemeriksaan di lokasi lain pula mendapati, terdapat sebuah kedai makan yang kelihatan terpencil dan tertutup, menyediakan makanan kepada pelanggan. Malah menampal nombor telefon di luar kedai untuk memudahkan tempahan dilakukan. 


Setelah diperiksa, ada beberapa wanita di dalam sedang memasak. Lauk yang dimasak juga telah berkurangan dan disyaki dijual lebih awal kepada pelanggan. 


Namun, wanita berusia 50-an itu memberi alasan bahawa, mereka menyediakan makanan untuk pekerja Islam bukan Islam. Apabila kaki ponteng puasa datang membeli, mereka terpaksa menjual.


Sumber: Sinar Harian

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram