Slider

Remaja sambut kelahiran bayi teman wanitanya, kemudian dibuang & dibiarkan mati dalam semak


Seorang remaja perempuan dan teman lelakinya masing-masing berusia 18 tahun ditahan kerana dipercayai membuang bayi, susulan penemuan mayat bayi di kawasan semak berhampiran kilang Telok Mas, Isnin lalu, 29 Mac 2021. 


Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Melaka, Asisten Komisioner Mohd Sukri Kaman berkata, remaja perempuan itu mengaku melahirkan bayi berkenaan hasil hubungan sulitnya bersama teman lelaki pada Januari 2020 sebelum disahkan hamil. 


Remaja itu melahirkan bayinya pada jam 12 tengah malam yang disambut oleh teman lelakinya sendiri di sebuah rumah di Kandang. 


Sebaik saja dilahirkan, si teman lelaki memasukan bayi yang masih hidup itu ke dalam kotak plastik yang kemudian dibungkus dalam plastik hitam untuk dibuang di kawasan semak. 


Pasangan itu kemudian pergi ke Hospital Melaka untuk mendapatkan rawatan akibat pendarahan. Petugas hospital yang berasa curiga lalu melaporkan kepada polis menyebabkan kedua-duanya ditahan di perkarangan hospital pada jam 9 pagi Rabu, 31 Mac 2021. 


Suspek lelaki mengambil semula mayat bayinya dan diserahkan kepada polis. pasangan itu direman untuk siasatan lanjut dan kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan atas kesalahan membunuh. 


Sumber: Sinar Harian

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo