Slider

'Selalu kacau bini orang, siap ajak bersetubuh' - Warga asing mati dibunuh dengan tombak sawit


Padah selalu menganggu isteri orang sehingga berani mengajak bersetubuh menyebabkan seorang lelaki warga Indonesia dibunuh oleh rakan senegaranya dalam kejadian di Kampung Siang Siang Laut, Lawas, Sarawak. 


Ketua Polis Daerah Lawas, DSP Roslan Leman berkata, mayat mangsa, Imran, 40-an, ditemui terapung di dalam parit ladang sawit pada Rabu, oleh orang ramai. 


Ketika ditemui pada jam 9.30 pagi, mayat mangsa tidak berbaju dan hanya memakai seluar jeans berwarna hitam dan dibaluti dengna kanvas. 


Pemeriksaan pada mayat mangsa mendapati, ada beberapa kesan kecederaan di bahagian kepala iaitu kesan tetakan, selain kecederaan di bahagian belakang badan dan lutut kiri. 


Susulan penemuan mayat itu, polis telah menahan seorang suspek berbangsa Bugis berusia 32 tahun (warga Indonesia) pada jam 12.10 tengah hari di sebuah kuarters Ladang Trusan pada hari yang sama. 


Suspek mengaku bergaduh dengan mangsa pada Isnin lalu kerana mangsa kerap mengganggu isterinya termasuk mengajak isterinya melakukan hubungan intim. 


Jelas suspek, dia membunuh mangsa bersendirian menggunakan tombak sawit. Suspek menikam mangsa sehingga mati sebelum dibalut menggunakan kanvas lalu di buang di lokasi mayat mangsa ditemui oleh orang awam. 


Difahamkan, suspek datang ke Malaysia sejak enam bulan lalu melalui jalan tikus Sindumin, Sabah-Lawas, yang juga membawa dua anaknya berusia dua dan enam tahun, bersama dengan isterinya pada waktu malam. 


Polis cuba mencari semula pergelangan tangan mangsa dan juga senjata yang digunakan suspek pada radius 100 meter dari lokasi kejadian, tetapi tidak berjaya menemuinya. 


Suspek direman selama seminggu untuk disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh. 


Sumber: Utusan Borneo

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo