Slider

'Tak puas hati awek kena sailang' - 10 remaja termasuk mangsa & remaja perempuan ditahan


Seramai 10 remaja termasuk remaja perempuan berusia 13 hingga 18 tahun yang terbabit dalam pergaduhan berebut teman wanita yang videonya viral di media sosial hari ini, ditahan untuk membantu siasatan. 


Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Perak, Senior Asisten Komisioner Anuar Othman berkata, kejadian itu berlaku pada jam 1 petang, Selasa lalu di sebuah gerai kosong bersebelahan dengan Stadium Mini Bola Sepak, Kampung Gajah. 


BACA: (Video) 'Aku hilang sabar dengan kamu ni!' - Remaja dibelasah kerana dipercayai cuba merampas awek rakannya sendiri


Siasatan awal mendapati, punca kejadian disebabkan mangsa menunggang motosikal sambil dibonceng oleh remaja perempuan berusia 14 tahun yang merupakan kekasih kepada salah seorang suspek berusia 13 tahun. 


Perkara itu menyebabkan rakan suspek cemburu dan marah lalu mengambil tindakan sendiri dengan membelasah mangsa.


"Tiada kesan kecederaan atau kesan lebam pada badan mangsa. Mangsa menyatakan tidak dipukul mengunakan apa-apa objek semasa kejadian. 


"Tujuh pakaian yang dipakai suspek berdasarkan rakaman video terbabit serta telefon bimbit yang digunakan untuk merakam kejadian itu telah dirampas," katanya. 


Kesemua suspek termasuk mangsa ditahna untuk siasatan di bawah Seksyen 147 Kanun Keseksaan. 


Sumber: Sinar Harian

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo