Slider

Tak nak berbuka puasa dengan mentua, suami tendang & ugut tikam isterinya


Seorang wanita diugut ditikam dengan pisau dan ditendang di bahagian belakang badan oleh suaminya dalam kejadian yang berlaku di kediaman mereka di Taman Pandan Ria, Selasa, 27 April 2021. 


Kejadian itu berlaku pada jam 8.30 malam di mana pasangan itu berselisihan faham berhubung berbuka puasa dengan keluarga si suami. 


Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Mohamad Farouk Eshak berkata, pasangan itu terdahulu berbincang mengenai perancangan untuk berbuka puasa bersama bapa si suami (28) di luar. Namun berlaku perselisihan faham di antara mereka kerana si isteri (25) enggan berbuka bersama mentuanya. 


Reaksi si isteri membuatkan suaminya bengang lalu mengambil pisau di dapur untuk mengugut isterinya. Wanita itu segera melarikan diri dari rumah. 


Jam 12.20 malam, Rabu, 28 April 2021, wanita itu pulang ke rumah dan suaminya masih tidak berpuas hati lalu memukul isterinya di bahagian belakang badan serta cuba menikam isterinya. Tetapi sempat dihalang oleh adik kandung suspek yang berada di rumah itu. 


Mangsa sekali lagi melarikan diri dan menghubungi polis untuk meminta bantuan sebelum membuat laporan kerana bimbang dengan keselamatan dirinya. 


Bertindak di atas laporan itu, polis kini sedang memburu suspek yang telah melarikan diri. Kes disiasat mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara dua tahun atau denda, atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan. 


"Jika ugutan itu adalah hendak menyebabkan kematian atau cedera parah, suspek boleh dihukum penjara tujuh tahun atau denda atau kedua-duanya sekali," katanya. 


Sumber: Harian Metro, Kosmo

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo