Slider

(Video) 2 tren LRT dipercayai berhenti secara mengejut, ramai penumpang mengalami kecederaan


Viral di media sosial beberapa gambar dan video kemalangan yang membabitkan dua buah tren yang dalam perjalanan antara Kampung Baru dan KLCC, hari ini. 


Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah berkata, pihaknya menerima laporan mengenai kejadian itu yang berlaku pada jam 9 malam dan sedang melakukan siasatan. 


"Berdasarkan maklumat awal, dua tren berkenaan tidak berlanggar tetapi berhenti secara mengejut. Kejadian itu menyebabkan penumpang terjatuh dan mengalami kecederaan," katanya memetik laporan dari Harian Metro. 


Sementara itu, Prasarana Malaysia Berhad mengesahkan, perkhidmatan tren Transit Aliran Ringan (LRT) bernombor 40 dan 81 mengalami kemalangan di Laluan Kelana Jaya.


Kerja-kerja membantu dan menyelamatkan mangsa sedang dilakukan dan Prasarana meminta semua pihak bertenang dan mematuhi semua arahan yang diberikan. 


"Kami memohon maaf atas segala kebimbangan dan kerisauan. Pihak kami sedang berusaha secepat mungkin untuk memberi bantuan serta mengawal keadaan," katanya. 


Sumber: Harian Metro, Info Roadblock JPJ/POLIS

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo