Slider

'Uii! Uii! Uiihhh! Bodoh (driver) Myvi tu' - Rider Grab Food nyaris maut dilanggar Myvi langgar lampu isyarat merah


Seorang penghantar makanan nyaris maut dilanggar sebuah kereta Perodua Myvi yang bertindak meneruskan perjalanan meskipun lampu isyarat sudah bertukar merah dalam kejadian di persimpangan lampu isyarat Seksyen 9 Shah Alam. 


Video berdurasi 16 saat yang dirakam dari dashcam saksi, Amzar Kurin, menunjukkan kemalangan itu berlaku pada jam 4 petang dan sebelum itu mangsa bersama dengan beberapa lagi rakan sekerjanya yang lain sedang berhenti di persimpangan tersebut. 


Sebaik saja lampu isyarat bertukar hijau, mangsa mula meneruskan perjalanan dan tidak semena-mena datang sebuah kereta Myvi yang dipandu dengan laju walaupun lampu isyarat di lorongnya telah bertukar warna merah. 


Mangsa yang baru sahaja memulakan perjalanannya dilanggar di bahagian tayar depan menyebabkan dia terjatuh. Pemandu Myvi terbabit dilihat langsung tidak memberhentikan kenderaannya untuk melihat keadaan mangsa. 


TONTON VIDEO DI SINI


Di media sosial, netizen mula mencari maklumat mengenai Myvi tersebut berdasarkan nombor pendaftaran kenderaan. Hasil carian netizen mendapati, pemandu tersebut dipercayai bekerja sebagai juruelektrik. 


Semakan awal mendapati, belum ada sebarang kenyataan yang dimuat naik oleh pemandu berkenaan. Tetapi ramai netizen yang mula membanjiri ruangan komen dengan kata-kata yang 'pedas'. 


Walaupun begitu, ada beberapa individu tampil menasihatkan netizen usah membuat tuduhan melulu kerana belum dapat dikenalpasti siapa pemandu Myvi tersebut yang berkemungkinan bukan dipandu oleh pemiliknya pada waktu kejadian. 


Para pengguna jalan raya adalah dinasihatkan untuk mematuhi peraturan jalan raya semasa memandu. Jangan disebabkan kecuaian anda, pengguna lain menjadi mangsa. 


Sumber: FB  Amzar Kurin

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo