Slider

Kerap minta tukar giliran, operator kilang dilibas dengan parang oleh pekerja baru


Kerap minta tukar giliran kerja, operator kilang dilibas dengan parang oleh rakan sekerja yang baru berkerja sebulan di kilang tersebut.


Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Shamsul Amar Ramli berkata, kejadian itu berlaku pada jam 7 malam kelmarin di sebuah kilang racun serangga di Taman Perindustrian Pulau Indah, Pelabuhan Klang. 


Siasatan awal mendapati, suspek yang baru sebulan bekerja di kilang itu tidak berpuas hati dengan mangsa yang kerap menukar giliran kerja. 


Ketika berlaku perselisihan faham, suspek mengajak mangsa untuk bergaduh dan secara tiba-tiba suspek mengeluarkan parang dari pinggangnya lalu melibas ke arah mangsa. 


Mangsa cuba menahan libasan itu menggunakan tangan kanan dan akibatnya, mangsa mengalami kecederaan. 


Polis berjaya menahan  suspek di kediamannya di Kampung Perigi Nenas pada jam 12 tengah hari semalam. Semakan mendapati, suspek mempunyai rekod melampau yang membabitkan kesalahan kecil. 


Ketika disoal siasat, suspek mengaku terbabit dalam kes itu dan polis akan mendapatkan perintah reman terhadap suspek untuk membantu siasatan mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan. 


Sumber: Harian Metro

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo