Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Kim Jong Un hapuskan kucing & burung merpati untuk elak virus Covid-19 tersebar di negaranya

0


Pemimpin Korea Utara, Kim Jong Un dilaporkan bertindak menghapuskan haiwan-haiwan seperti kucing dan burung merpati bagi mengelakkan penularan wabak Covid-19. 


Lapor Express.co.uk, Kim mengarahkan pasukannya memusnahkan kucing dan merpati liar. Kucing-kucing liar di jalanan dan termasuk kucing peliharaan rakyatnya juga tidak terkecuali dari menjadi mangsa operasi besar-besaran itu. 


Kim Jong Un yakin bahawa, haiwan-haiwan tersebut berupaya menyebarkan virus Covid-19 ketika melalui sempadan dari China yang merupakan lokasi awal penyebaran virus Covid-19. 


Beliau menilai bahawa keputusan yang dilaksanakannya itu adalah tepat. Bahkan Daily NK melaporkan ada satu keluarga di Hyesan, Yanggang terpaksa menjalani pengasingan kerana memelihara kucing secara diam-diam. 


Keluarga berkenaan diarahkan menjalani pengasingan selama 20 hari kerana perbuatan mereka didapati telah melanggar peraturan yang ditetapkan. 


"Keluarga itu diberi hukuman isolasi selama 20 hari kerana memelihara kucing secara haram, sekali gus melanggar perintah di kawasan yang ditetapkan," kata sumber. 


Sumber: Express.co.uk

3/block3/Global

3/block3/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram