Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Maut ditikam kerana selalu ejek muka rakan sekerja tak handsome

0


Seorang lelaki bernama Rendy @ Bagong maut di tangan rakannya sendiri yang dikenali sebagai 'Z', berusia 27 tahun di Deliserdang, Indonesia. Pembunuhan itu berpunca dari tindakan Rendy yang selalu menghina wajah suspek. 


Ketua Unit Siasatan Jenayah Polis Sunggal, Budiman Simanjuntak berkata, kejadian itu berlaku pada jam 1.30 petang Sabtu, 19 Jun 2021 di mana pada awalnya suspek dan mangsa yang berkerja di kilang air mineral saling ejek mengejek sehingga menimbulkan rasa sakit hati suspek. 


"Suspek sakit hati kerana selalu dibuli, selalu diejek mukanya buruk membuatkan suspek bertindak mengambil sebilah pisau lalu menikam leher mangsa sebelum melarikan diri.


"Rakan sekerja yang ternampak kejadian itu terus segera menghantar mangsa ke hospital untuk mendapatkan rawatan, malangnya tidak sempat dan mangsa disahkan meninggal dunia. 


Polis yang dimaklumkan mengenai kejadian itu segera datang ke lokasi untuk memburu suspek yang kemudian berjaya ditahan ketika bersembunyi tidak jauh dari lokasi kejadian.


Ketika ditahan, suspek cuba melawan dan melarikan diri menyebabkan polis terpaksa melepaskan tembakan ke kaki kanannya. 


Setelah diberi rawatan, suspek dan barang bukti sebilah pisau berukuran 13 sentimeter telah dirampas. Suspek akan didakwa dan berdepan dengan hukuman penjara selama 20 tahun. 


Sumber> Tribun Jakarta

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram