Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis



5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

(Video) 'Sumpah demi Allah, Wani just bergurau & tak bermaksud nak kutuk negeri Johor'

0


Media sosial sepatutnya dimanfaatkan dengan berkongsi perkara yang baik, malangnya masih ada segelintir yang kemaruk perhatian berkongsikan perkara yang mendatangkan kemarahan dan menyakit hati orang lain dengan sengaja. 


Terbaru, seorang wanita memuat naik video di Instagram dengan secara terbuka menghina rakyat Johor, mengundang kemarahan netizen khususnya mereka yang berasal dari negeri tersebut. 


Dalam video berdurasi 13 saat itu, wanita yang dikenali sebagai Wani berkata, "Bestnya kat Johor, ada donut kat tepi jalan. Seronoknya, boleh makan bhai kalau lapar. Mesti orang Johor tak puasa kan? Macam babi je Johor ni, Johor sial...".


Akibatnya, ramai yang tidak berpuas hati dengan kata-katanya itu lalu bertindak mengecam Wani di Instagram. Sedar video tersebut telah mengundang kemarahan ramai, Wani bertindak memadamkan video tersebut dan tampil memohon maaf. 


"Wani nak minta maaf sangat-sangat pada warga Johor yang terasa pasal Wani kutuk negeri korang, pasal Wani kutuk negeri Johor tu.. Tapi sumpah demi Allah, Wani memang tidak bermaksud nak kutuk pun sebenarnya. Wani just bergurau je cakap macam tu. At the end of story tu Wani cakap gurau je. 


"So.. but still salah Wani, Wani minta maaf dan memang salah Wani pun. So harap korang tak terasa, kita kosong-kosong tau. Sorry korang, sorry orang Johor," katanya. 



Bagaimanapun, reaksi netizen di media sosial masih tidak dapat menerima perbuatannya itu dan tidak mengambil iktibar dari kejadian-kejadian seumpama itu yang pernah berlaku sebelum ini. 


"Lagi tak ambil iktibar dari apa y ang berlaku dengan si Ryzal tu. Sebab mulutlah makan diri sendiri. Jangan kacau negeri orang kalau nak hidup aman damai," tulis Reyna (bukan nama sebenar). 


"Gurau pun kena pakai otak dik. Gurau pasal keluarga you, tak kisah. Ini dah menghina seluruh orang Johor. Tunggu kena reman baru ada akal," tulis Astra (bukan nama sebenar). 


"Memang musim menghina budaya dan negeri ke tahun ni? Aku sumbat dalam mulutt kau dengan ekzos RXZ baru kau tau!" tulis Sage (bukan nama sebenar). 


"Bahasa menunjukkan keperibadian hidup dia. Hasil didikan tu yang keluar bahasa macam t u. Ayat babi sial bodoh tak boleh lepas dari hidup seharian budak ni. Mungkin mak bapak budak ni tak berkesempatan untuk didik dari segi adab bercakap atau mak bapak dia pun bahasa macam budak ini juga," tulis Jett (bukan nama sebenar). 


Sumber: Facebook Info Roadblock JPJ/POLIS

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram