Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

'Anak curi² main game masa PdPR, habis duit RM2,600 dalam akaun diorg beli game'

0


"Ya Allah, dugaan PdPR. Ibu bapa kena ambil tahu ye anak kita main game apa. Tiba-tiba baru teringat kisah Zalina Zainudin yang anaknya beli game sampai RM20,000," kata wanita ini yang turut menerima nasib yang sama. 


Nor Liyana Abdullah tidak menyangka wang simpanannya dalam akaun hanya tinggal baki RM2.00 dan setelah disiasat, rupa-rupanya wang itu telah digunakan oleh anaknya untuk membeli permainan telefon bimbit. 


Semuanya berlaku ketika dia memberikan anaknya menggunakan telefon bimbit bagi menghadiri kelas online PdPR. Di kesempatan itu, anaknya bermain game tanpa pengetahuan ibunya dan membeli beberapa pakej tersedia dalama permaian tersebut.


"Gara-gara PdPR, bagi phone kat anak. Semasa PdPR anak curi-curi main game sampai habis duit dalam akaun sebanyak RM2,600 diorang beli game. Pening weh, pening. 


"Bila perasan duit hanya tinggal RM2.00 dalam akaun, baru nak cek. Rupanya selama ini dia beli benda ini. Ya Allah, tak tahu nak fikir macam mana. Macam mana boleh beli sedangkan nombor TAC tak sampai?"Bila check dalam Gmail, baru perasan bil-bil game ini. Semak dengan bank, total keseluruhan pembelian RM2,600," katanya dalam perkongsian di Facebook. 


REAKSI NETIZEN


3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram