Slider

Artis lelaki 80-an ditahan kerana disyaki lakukan amang seksual fizikal terhadap remaja perempuan


Polis menahan seorang artis lelaki tahun 80-an kerana disyaki melakukan amang seksual fizikal terhadap seorang remaja perempuan semenjak Ogos 2020. 


Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Ab Khalid Othman mengesahkan pihaknya ada menerima laporan berhubungan kejadian itu pada 21 Julai 2021. 


Menurut Ab Khalid, kejadian itu membabitkan mangsa berusia 14 tahun di rumah kawan ibunya di sebuah kondominium di Puchong Prima yang membabitkan suspek yang dikenali sebagai 'atok' berusia 65 tahun. 


Dua lagi kejadian amang seksual fizikal dilakukan suspek terhadap mangsa yang masih bersekolah di Tingkatan Dua di sebuah sekolah menengah di Puchong pada Oktober dan November 2020.


"Kedua-dua kejadian itu berlaku di rumah suspek di Puchong. Perkara itu sekali lagi berlaku pada Januari lalu. Disebabkan takut, pengadu hanya mendiamkan diri sebelum ini," katanya. 


Bertindak di atas laporan itu, polis telah menahan suspek pada 21 Julai 2021, tetapi dibebaskan dengan jaminan polis kerana suspek menghidap penyakit jantung. 


Kes disiasat mengikut Seksyen 14(a) Akta Kesalahan-Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-Kanak 2017. 


Sumber: Harian Metro

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo