Slider

Berang isteri & anak lari, lelaki rempuh rumah ibu mentua guna lori sampai roboh


Seorang lelaki yang didakwa mendera isterinya bertindak merempuh rumah ibu mentuanya menggunakan lori, selepas mendapati isteri dan anak-anaknya melarikan diri. 


Lapor Oriental Daily, kejadian itu berlaku pada jam 10 malam, 28 Jun 2021 di Skudai, Johor Bahru, di mana mangsa yang tidak tahan dengan sikap ganas suaminya itu mengambil keputusan untuk keluar dari rumah dan pergi ke rumah ibunya. 


Ahli politik MCA, Tan Eng Meng dalam catatannya di Facebook berkata, dia sebelum itu memperoleh maklumat daripada Ahli Majlis Daerah Pontian, Krishnan Kumar, lalu bergegas pergi ke lokasi kejadian. 


Difahamkan, wanita berusia 30-an itu selalu dipukul oleh suaminya sehingga mengalami lebam di badan. Mangsa yang tidak tahan dengan sikap ganas suaminya, bertindak membawa tiga anaknya melarikan diri ke rumah ibunya. 


Hal itu membuatkan si suami tidak berpuas hati lalu datang ke rumah ibu mentuanya dengan menaiki lori dan nekad merempuh rumah tersebut dengan tujuan menggangu isteri dan anak-anaknya sehingga menimbulkan kebimbangan kepada jiran berdekatan. Mujur tiada kemalangan jiwa yang berlaku. Lelaki itu telah ditangkap untuk siasatan lanjut dan akan dikenakan tindakan undang-undang. 


Tan Eng Meng memaklumkan, Ahli Parlimen Tanjung Piai, Wee Jeck Seng akan menanggung kos pembinaan semula bahagian rumah yang telah rosak. 


"Perkara ini adalah asam garam dalam perkahwinan dan harap pasangan berkenaan berfikir dua kali sebelum bertindak melulu. Usah gunakan kekerasan untuk menyelesaikan masalah yang timbul. Sebaliknya jika ada masalah, selesaikan dengan cara baik tanpa perlu menggunakan kekerasan," katanya. 


Sumber: Oriental Daily, Tan Eng Meng

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo