Slider

Ketua Balai Polis bersama dengan 3 anggotanya & 4 wanita ditahan kerana berpesta liar di balai polis


Serbuan pasukan Jabatan Integriti Pematuhan Standard (JIPS) Bukit Aman di sebuah balai polis di daerah Kajang telah berjaya menahan Ketua Balai Polis, tiga anggotanya bersama empat wanita (orang awam), yang ketika itu sedang berhibur di dalam bilik khas di balai tersebut. 


JIPS sebelum itu mendapat maklumat dari orang awam dan melakukan serbuan pada jam 6 petang semalam yang mendapati sebahagian daripada suspek dipercayai sedang menari sambil berhibur dengan minuman keras, serta meminum air ketum dalam sebuah bilik di tingkat dua. 


Sementara itu, anggota polis dan wanita yang ditahan sedang menari dan berkaraoke di dalam bilik gelap yang dipasang dengan lampu berputar bagaikan dalam kelab malam. 


Ekoran itu, Ketua Balai Polis berpangkat Sub Inspektor, dua Koperal dan seorang Koperal Sokongan, serta empat wanita berusia 21 hingga 37 tahun telah ditahan. Turut dirampas, alat pembesar suara, lampu disko, botol minuman keras, perakam, satu unit tv, peralatan sistem pembesar audio dan mikrofon. Lima botol air yang mengandungi air ketum serta gambar lucah salah seorang anggota bersama dedngan seorang wanita, turut dirampas. 


Pengarah JIPS Bukit Aman, Datuk Azri Ahmad berkata, "Tindakan pegawai, anggota dan orang awam terbabit yangg berhibur di sebuah bilik di balai berkenaan dengan berkaraoke adalah menyalahi prosedur operasi standard (SOP) Covid-19. Tangkapan dijalankan oleh pegawai dan anggota JIPS Bukit Aman selepas mendapati tindakan itu jelas melanggar SOP. 


"Kita tidak akan berkompromi dengan mana-mana pihak jika mereka didapati melanggar peraturan atau SOP yang ditetapkan," katanyaa. 


Siasatan lanjut sedang dijalankan mengikut Seksyen 269 Kanun Keseksaan kerana perbuatan cuai yang mungkin boleh menyebabkan jangkitan apa-apa penyakit berjangkit yang boleh membahayakan nyawa. 


Sumber: Berita Harian

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo