Slider

'Jangan goda laki aku!' - Isteri tikam janda anak satu dipercayai kekasih kepada suaminya


Didorong rasa cemburu yang terlampau, seorang wanita berusia 35 tahun nekad menikam janda anak satu sehingga mati di sebuah kebun milik penduduk di Daerah Muara Enim, Sumatera Selatan, Indonesia pada Selasa, 17 Ogos 2021. 


Suspek yang dikenali sebagai Yeni, nekad bertindak membunuh Beni Aryani, 35, yang dipercayai kekasih kepada suami Yeni. 


Kejadian itu berlaku ketika Yeni menemui Beni di kebun tersebut pada jam 9.30 pagi di mana Yeni bertanya mengenai hubungan Beni dengan suaminya, selain meminta mangsa untuk tidak lagi mengganggu rumah tangganya. 


Tidak berpuas hati dengan amaran itu, Beni berkata apa saja yang dilakukannya bukan urusan suspek. Mendengar kata-kata itu, Yeni terus beremosi dan tercetus pergaduhan di antara mereka berdua. 


Di tengah pergaduhan, Yeni mengambil pisau yang diselitkan di pinggang lalu menikam Beni di bahagian bahu kiri sehingga terjatuh. Melihat kesempatan itu, Yeni menikam perut dan pinggang Beni sebelum menoreh lengan kanan dan kiri mangsa. 


Yeni terus beredari dari lokasi kejadian, meninggalkan mangsa yang mengalami kecederaan parah bersendirian di kebun itu sebelum menyerah diri di Balai Polis Daerah Lembak dan mengaku dia telah membunuh mangsa. 


Ketua Polis Muara Enim, Danny Sianipar berkata, pihaknya telah menahan suspek bersama dengan barang bukti berupakan sebilah pisau golok berukuran 30 sentimeter panjang. 


Turut dirampas, pakaian suspek yang mempunyai kesan darah, termasuk tudung berwarna unggu termasuk seluar dalam. Motosikal yang digunakan suspek juga dirampas untuk membantu siasatan. 


Sementara itu, saudara mangsa, Dedi memaklumkan, Beni menjadi janda selepas kematian suaminya. Beni juga diketahui merupakan seorang wanita yang mempunyai keperibadian yang baik dan langsung tidak pernah menimbulkan masalah. 


Sumber: Tribun News

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo