Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Peniaga ayam (+ve HIV) rogol kekasih bawah umur dalam kereta sampai hamil 5 bulan di Tumpat

0


Seorang peniaga ayam yang juga penghidap penyakit HIV didakwa di Mahkamah Sesyen Pasir Mas, Kelantan, hari ini atas pertuduhan merogol teman wanitanya yang juga remaja di bawah umur, pada Mac 2021. 


Tertuduh berusia 24 tahun itu bagaimanapun membuat pengakuan tidak bersalah terhadap pertuduhan yang dibacakan di hadapan Hakim Badrul Munir Mohd Hamdy. 


Berdasarkan pertuduhan, tertuduh didakwa merogol remaja perempuan berusia 15 tahun dalam sebuah kereta Perodua Kembara di Jalan Kampung Laut 1, Tumpat, pada malam sekitar bulan Mac 2021, meskipun tahu dirinya menghidap HIV. 


Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 376 (2) (i) Kanun Keseksaan dan boleh dihukum di bawah Seksyen 376 (2) Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara minimum 10 tahun dan maksimum 30 tahun serta sebatan. 


Peguamnya, Mohd Khuzaimi Mohd Salleh memohon mahkamah membenarkan anak guamnya dibenarkan ikat jamin. Tetapi dibantah oleh Timbalan Pendakwa Raya, Hajarul Falenna Abu Bakar kerana bimbang tertuduh akan mengganggu mangsa yang sedang hamil lima bulan. 


Tertuduh dibenarkan diikat jamin RM15,000 dengan seorpang penjamin dan menetapkan 17 November 2021 untuk sebutan semula kes serta serahan dokuman laporan perubatan. 


Keluarga tertuduh memilih untuk membayar wang jaminan tersebut.


Sumber: Harian Metro 

3/block3/Global

3/block3/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram