Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

(Video) 'Apa hal lu?! Sudah-sudah apa lanji*?!' - Pelanggan tak pakai mask gaduh dengan security guard sebab tak dibenarkan masuk

0


Viral di media sosial video seorang pelanggan wanita 'bertempur' dengan pengawal keselamatan di sebuah pasar raya yang tidak membenarkan dia masuk ke premis itu kerana tidak memakai pelitup muka.


Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, kejadian itu berlaku pada Ahad lalu di Seksyen 36 Kampung Jawa, dan pihaknya belum menerima sebarang laporan mengenai insiden tersebut. 


"Kejadian berlaku pada jam 2 petang, 8 Ogos lalu. Pergaduhan dipercayai disebabkan salah faham kerana wanita itu tidak memakai pelitup muka dan cuba ditahan oleh pengawal keselamatan. 


"Setakat ini, Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam atau balai lain tidak menerima sebarang laporan," katanya. 


Berdasarkan video berdurasi 1 minit 18 saat menunjukkan, wanita itu memukul pengawal keselamatan yang juga membalas semula pukulan itu sebelum dileraikan oleh pekerja premis dan seorang lelaki yang dipercayai pelanggan. 


Baju merah: "Hey! Sudah! Sudah!" 


Suspek: "Wa mau beli barang maa!!!" 


Baju merah: "Ya saya tau, saya tau. Sudah-sudah." 


Suspek: "Apa hal lu?! Wa mau beli barang tak boleh ka?!" 


Baju merah: "Saya tau! Sudah! Sudah!" 


Suspek: "Sudah! Sudah apa lanji@?!" 


Perakam: "Ada customer tu nak beli... dia tak ikut SOP... bergaduh dengan security.." Meskipun masih tidak berpuas hati dengan apa yang berlaku, wanita itu kemudian beredar setelah diminta berbuat demikian. 


Prosedur standard operasi (SOP) Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 yang dilaksanakan masih mewajibkan orang ramai memakai pelitup muka bagi mengelakkan penularan Covid-19 yang saban hari kes semakin meningkat. Mana-mana individu yang didapati melanggar SOP berkenaan boleh dikenakan tindakan kompaun. 


Sumber: Harian Metro, Facebook

3/block3/Global

3/block3/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram