Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

6 gadis muda dipaksa bertelanjang & diarak dari rumah ke rumah untuk upacara memanggil hujan

0


India pada ketika ini sedang menghadapi musim kemarau dengan curahan hujan paling sedikit 10 peratus berbanding jangkaan 36 peratus, menurut data dari Jabatan Meteorologi India. 


Dalam usaha untuk mengakhiri kemarau di India, sebuah perkampungan di di wilayah Bundelkhand, Madhya Pradesh mengambil inisiatif memaksa enam gadis muda menanggalkan pakaian mereka dan diarak dari rumah ke rumah. 


Penduduk tempatan yang percaya dengan amalan kuno itu memaksa gadis-gadis berkenaan berarak di seluruh kampung dalam keadaan tidak berpakaian dengan mengimbangi seekor kata yang diletakkan pada kayu di bahu mereka. 


Semasa berarak, wanita yang berjalan bersebelahan dengan mereka akan menyanyikan lagu-lagu pujian kepada dewa hujan. Gadis-gadis itu berhenti di setiap rumah untuk meminta makanan seperti roti dan tepung yang kemudian disumbangkan ke dapur masyarakat yang didirikan di depan kuil kampung. 


Difahamkan, ibu bapa kanak-kanak perempuan itu telah memberi keizinan kepada anak masing-masing untuk mengambil bahagian dalam upacara tersebut menyebabkan pihak berkuasa tidak dapat mengambil sebarang tindakan. 


Pihak berkuasa hanya mampu menasihatkan penduduk kampung bahawa kepercayaan dan perbuatan tahyul seperti itu adalah sia-sia serta tidak mendatangkan sebarang hasil yang diingini. 


Sementara itu, sebuah kumpulan hak asasi kanak-kanak India, Suruhanjaya Nasional untuk Perlindungan Hak Kanak-Kanak, menuntut penjelasan dari pihak berkuasa tempatan. Superintendan Polis, Teniwar berkata, pihaknya sedang melakukan siasatan dan jika terdapat bukti gadis-gadis itu dipaksa bertelanjang, pihaknya akan melakukan pendakwaan. 


Sumber: Daily Star


3/block3/Global

3/block3/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram