Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis



5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

'Kamu takde no WhatsApp KJ ke?' - Menteri KBS kongsi cadangan pada KJ di media sosial, dikritik netizen bagaikan tiada hari esok

0


Baru dua jam yang lalu, Menteri Belia dan Sukan, Faizal Azumu, memuat naik cadangan di Twitter berhubung aktiviti sukan padang dan gimansium dibuka semula kepada umum. Tweet tersebut ditujukan kepada Majlis Keselamatan Negara (MKN) dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). 


"Panggung wayang dibuka? Gimnasium, sukan padang? Mungkin perlu dibuka dengan SOP ketat. Ramai yang hampir terhenti nafas. Tolonglah KKM. KBS telah cadangkan agar sukan padang dan gimnasium dibuka. Kuasa ada pada MKN. Harap KKM sokong," tulisnya. 


Gambar tweet tersebut kemudian dikongsi semula di laman Facebook menteri berkenaan yang mengundang banyak reaksi netizen yang mempertikaikan kewajarannya berbuat demikian, sedangkan Menteri KKM, Khairy Jamaluddin atau dua pihak berkenaan boleh dihubungi secara terus tanpa perlu menggunakan media sosial. 



"Inilah namanya satu bumbung, bilik lain-lain. Bila berjumpa di ruang tamu bermasam muka. Jadi terpaksa menggunakan media sosial untuk bersuara. Kalau rakyat, okay lagi. Ini dah level menteri ***** namanya. Harap maklum," tulis Naddy Zariff. 


"Boss, you are in same cabinet but communicating thru Twitter? Come on, stop the drama dan do the work," tulis Shanathan Gru. 


"Tak payah tunjuk kat kita konon you tengah buat kerja la. ada phone number dia kan, kenapa tak nak terus WhatsApp? Siap nak tweet pulak. Kalau you betul-betul buat kerja, you akan terus WhatsApp dia atau jumpa dia kat office. Please don't drama," tulis QY Ooi. 


Walaupun begitu, ada netizen yang tampil menjelaskan sudah menjadi kebiasaan pemimpin berkenaan yang lebih gemar berkongsi pandangan secara santai. 


"Nanti bila tak kongsi macam ni, orang cakap dia tak buat kerja pula. Haiyaa, cuba relaks sikit, tak payah nak kecam. Dah memang style dia yang sempoi. Relaks la, bila dah buka nanti, kita yang seronok. Tapi itulah, bila dah ada rasa hasad dengki, memang semua tak kena kan?" kata Hafizan Syah Sahari. 


Sumber: FB Faizal Azumu

3/block3/Global

3/block3/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram