Slider

Lelaki pedofilia belikan gula-gula sebelum rogol & bunuh 2 kanak-kanak perempuan berusia 10 tahun


Video rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan seorang lelaki pedofil membeli gula-gula dari sebuah kedai runcit sebelum merogol dan membunuh dua kanak-kanak perempuan. 


Ulyana Degtyar dan Anastasia Fesler, masing-masing berusia 10 tahun, terserempak dengan lelaki terbabit, Viktor Pesternikov, 41, ketika dalam perjalanan pulang ke rumah selepas tamat sesi persekolahan di Kiselyovsk, sebuah bandar di Rusia di wilayah Kemerovo. 


Jurujual wanita yang bekerja di kedai tersebut berkata, dua kanak-kanak berkenaan memanggil Pesternikov sebagai 'Uncle Vitya'. Pesternikov bekerja sebagai pemandu separuh masa dan sebelum ini pernah dipenjara selama 10 tahun atas kesalahan pedofilia. Ketika ditahan pada Selasa lalu, Pesternikov mengaku membeli gula-gula dan minuman ringan untuk dua kanak-kanak itu. Apabila disoal polis mengapa dia berbuat demikian, bapa kepada dua orang anak itu menjawab, "Saya cuma belanja mereka. Mereka minta sunflower seed, saya belikan sekali minuman ringan", sebelum pergi memberi burung merpati makan di kawasan berhampiran. Selepas itu, kami terus beredar mengikut haluan masing-masing". Setelah didesak, akhirnya Pesternikov mengaku yang dia sebenarnya telah merogol dan mencekik kedua-dua mangsa sehingga mati. Mayat kanak-kanak malang terbabit dibuang di sebuah rumah terbiar.


Susulan kehilangan Lyana dan Anastasia, polis segera melancarkan operasi mencari pada Isnin. Kertas siasatan juga telah dibuka untuk tindakan lanjut. Pesternikov pula akan direman bagi membantu siasatan. 


Kes berkenaan turut menarik perhatian Timbalan Speaker Parlimen Rusia, Mikhail Yemelyanov yang berkata, "Kami percaya bahawa penjenayah pedofil dan pengganas harus dikenakan hukuman mati. Rusia harus mengabaikan larangan hukuman mati oleh Majlis Eropah. Kami bertegas, penjenayah seperti itu seharusnya dihukum mati," katanya. 


Sumber: Daily Star

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo