Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Penumpang kantoi sumbat 4 ketul kapsul serbuk emas dalam punggung, untuk diseludup

0


Seorang lelaki yang menyimpan satu kilogram kapsul yang mengandungi serbuk emas bernilai RM236,610 di dalam punggungnya telah ditahan di sebuah lapangan terbang India setelah ketulan itu muncul dalam imbasan X-ray. 


Keldai dadah yang dikenali sebagai Mohammad Sharif itu ditahan pada Isnin lalu oleh pegawai keselamatan setelah melihatnya dalam keadaan mencurigakan. Sharif yang dijadualkan berlepas ke New Delhi, disoal siasat tetapi tidak memberi jawapan yang memuaskan. 


India adalah pengguna emas kedua terbesar di dunia dan pakar berkata, aktiviti penyeludupan emas meningkat dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Penyeludup menjadi lebih kreatif di mana pihak berkuasa menemui jongkong emas yang dijahit dalam pakaian atau tersembunyi di rongga mulut. Malah ada yang menggunakan kerusi roda untuk menyembunyi kargo haram mereka. 


Ogos lalu, pegawai kastam merampas emas bernilai RM563,358 yang disembunyikan dalam alat pembesar suara di lapangan terbang Cochina International. 


Sumber: Daily Mail

3/block3/Global

4/carousel2/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram