Slider

Remaja dakwa dirinya hamil kerana dirogol makhluk halus, tetapi polis tak percaya


Seorang remaja perempuan di Daerah Madiun, Jawa Timur, Indonesia dilaporkan hamil sehingga selamat bersalin dan kononnya remaja berusia 14 tahun itu dihamilkan oleh makhluk halus. 


Peristiwa itu menggemparkan penduduk di daerah tersebut menyebabkan polis mula membuka kertas siasatan. Siasatan awal mendapati, ada sesuatu yang tidak kena dan polis mengambil sampel dari tiga individu iaitu bapa kandung, bapa tiri dan juga bayi yang baru dilahirkan untuk melakukan ujian DNA. 


"Ujian DNA telah kami lakukan bagi membuktikan siapa bapa biologi kepada bayi yang dilahirkan remaja berkenaan," kata Ketua Polis Daerah Madiun, Ryan Wira Raja Pratama. 


Ujian DNA penting bagi menentukan suspek dalam kes terebut berikutan tidak ramai saksi termasuk ada saksi yang dikesan cuba menutup kes itu. 


Sementara itu, pihak keluarga pula mendakwa anak perempuan di bawah umur itu hamil kerana dirogol oleh makhluk halus. Tetapi polis tidak percaya dan menunggu keputusan ujian DNA yang akan mengambil sedikit masa, yang kemudian akan ditentukan siapa suspek dalam kes ini. 


"Remaja itu telah memberi keterangannya. Tetapi kami merasa ada banyak kejanggalan dari keterangan dia," katanya.


Sumber: Suara.com

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo