Slider

'Takut kantoi dengan bini ke?' - Lelaki telan telefon Nokia 3310


Seorang lelaki yang menelan telefon bimbit jenama Nokia 3310 berjaya diselamatkan selepas menjalani pembedahan pada awal minggu ini. 


Doktor di bandar Prstina, Kosovo, melakukan pembedahan terhadap lelaki berusia 33 tahun itu bagi mengeluarkan Nokia 3310 yang telah berada di dalam perutnya selama empat hari. 


Dr. Skender Teljaku yang mengetuai pasukan pembedahan berkenaan turut berkongsi gambar telefon bimbit tersebut yang dikeluarkan dari perut pesakit, bersama dengan gambar sinar-X dan endoskopi yang menunjukkan objek asing di dalam tubuh lelaki itu.


Pasukan pembedahan berjaya mengeluarkan telefon itu tanpa perlu membedah perutnya dengan mengeluarkan tiga bahagian berasingan menggunakan alat khas yang dikenali sebagai endoskopi. Doktor juga mengatakan, tiada sebarang komplikasi yang berlaku sepanjang prosedur tersebut dilakukan selama dua jam. 


Difahamkan, lelaki itu mengambil keputusan untuk mendapatkan bantuan dari hospital berkenaan setelah tidak tahan menanggung kesakitan yang dialaminya. 


Menurut Dr Teljaku, bateri telefon bimbit tersebut adalah bahagian yang paling berbahaya kerana ia boleh meletup dan melepaskan bahan kimia ke dalam usus pesakit, yang berpotensi mengancam nyawanya. 


Tidak dijelaskan bagaimana dan mengapa lelaki itu menelan Nokia 3310 tetapi Dr Teljaku berkata, keadaan pesakit semakin pulih selepas menjalani pembedahan itu. 


Sumber: Gulf Today

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo