Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

(Video) 'Wa 3 line punya orang! Lu langsi sama wa!' - 2 lelaki buat onar di PPV ditahan polis

0


Dua lelaki yang membuat onar di kawasan tempat letak kereta di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Universiti Islam Antarabangsa Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah, semalam telah ditahan polis. 


Ketua Polis Kedah, Datuk Kamarulzaman Mamat berkata, kejadian itu berlaku pada jam 11.45 pagi di mana salah seorang suspek yang dipercayai mabuk membuat aksi 'drift' di kawasan tempat letak kereta sehingga mengganggu dan mendatangkan bahaya kepada orang awam yang hadir untuk menerima vaksin. 


Berlaku pergelutan di antara kedua-dua suspek dengan orang awam. Salah seorang suspek bertindak mengeluarkan kayu golf dan membuat ugutan jenayah terhadap seorang lelaki yang cuba meleraikan pergaduhan itu.Tidak beberapa lama kemudian, anggota dari Bahagian Siasatan Jenayah dan Unit Kereta Peronda (MPV) Ibu Pejabat Polis Daerah Baling datang ke lokasi dan menahan suspek berusia 19 tahun pada jam 12.30 tengah hari. 


Suspek kedua berusia 27 tahun pula ditahan di sebuah rumah di Ladang Kupang untuk membantu siasatan. Polis turut merampas batang besi pemukul golf dan kereta Proton Saga yang digunakan suspek dalam kejadian itu. 


Kes disiasat mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan dan Seksyen 6(1) Akta Bahan Letupan, Kakisan dan Senjata Merbahaya 1958.


Sumber: Harian Metro

3/block3/Global

3/block3/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram