Slider

Pengantin baru desak tetamu bayar RM20.72 kerana makan sepotong kek tambahan


Dalam satu kejadian aneh, seorang tetamu perkahwinan telah mendedahkan yang dia diminta untuk membayar wang tambahan hanya kerana makan sepotong kek tambahan di majlis perkahwinan. Tetamu yang dipercayai berasal dari United Kingdom berkenaan, berkongsi pengalaman anehnya di Reddit dan mengakui terkejut apabila menerima mesej dari pengantin perempuan melalui SMS, beberapa hari selepas majlis perkahwinan. 


Difahamkan, pasangan pengantin baru itu meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) pada hari majlis perkahwinan mereka dan mendapati seorang tetamu mengambil sepotong kek tambahan (kek perkahwinan). 


Mereka pada mulanya mengirim video tersebut kepada tetamu terbabit di mana dia dilihat mengambil sepotong kek buat kali kedua. Tetamu yang menerima mesej itu bingung dan menjawab, "Saya tak tahu apa yang kamu cuba sampaikan". 


Mesej itu kemudian dibalas, "Hei, jadi kami melihat video rakaman CCTV dan ternampak kamu mengambil dua potong kek perkahwinan. Untuk maklumkan, kami telah memaklumkan kepada setiap tetamu bahawa mereka perlu membayar untuk sepotong kek dan kamu hanya membayar untuk sepotong kek sahaja. Bolehkah kamu bayar RM20.72 segera?" Di media sosial, netizen bagaikan tidak percaya dengan insiden yang menimpa tetamu berkenaan tetapi merasakan perkara itu melucukan dan mempertikaikan tindakan pasangan pengantin yang menghabiskan banyak masa untuk meneliti video rakaman CCTV berbanding menikmati bulan madu mereka. 


"Gilalah minta tetamu bayar untuk sepotong kek tambahan, apa lagi meneliti video rakaman CCTV dan meminta tetamu membayar dengan harga RM20.72 dengan kadar segera! Mereka ni tak ada perasaan malu ke?" kata netizen. 


Sumber: India.com

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo