Slider

9 - 10 Februari bicara kes dadah Zarina Anjoulie - Mahkamah Seremban


Mahkamah Majistret Seremban menentapkan 9 dan 10 Februari 2022 untuk memulakan perbicaraan kes dadah yang membabitkan pelakon, Zarina Anjoulie. 


Majistret Mohd Firdaus Salleh menetapkan tarikh tersebut selepas peguam yang mewakili pelakon itu, Ahmad Faiz Munawar memohon perbicaraan dimulakan pada tahun depan. 


Zarina atau nama penuhnya, Zarina Anjoulie Mohamad Fahizul, 34, yang lengkap berpakaian jubah tiba di Kompleks Mahkamah Seremban pada jam 8.40 pagi tadi bersama dengan peguamnya. 


Pada prosiding itu, pihak pembelaan memaklumkan bahawa mereka belum menghantar repsentasi kepada Jabatan Peguam Negara. Tetapi tiada masalah untuk memulakan perbicaraan. 


13 September lalu, Zarina didakwa di mahkamah sama atas pertuduhan menggunakan dadah jenis methamphetamine selepas ujian saringan air kencingnya menunjukkan keputusan positif dada pada Jun lalu. 


Kes itu dibiaara mengikut Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952. Jika sabit kesalahan, pelaku boleh didenda RM5,000 atau hukuman maksimum penjara dua tahun atau kedua-duanya sekali. 


Sumber: Harian Metro

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo