Slider

'Biar kebenaran?! Ini mesti angkara Adudu' - Papa Zola digugurkan dari filem BoboiBoy akan datang


Animonsta Studio semalam mengumumkan tiada lagi kemunculan watak Papa Zola dalam filem BoboiBoy akan datang, selepas pihaknya meneliti pandangan orang ramai. 


Pengarah dan juga pengasas Animonsta Studios, Mohd Nizam Bin Abdul Razak membuat pengumuman 'berita sedih' itu melalui Facebooknya jam 2.12 petang Selasa, 16 November 2021. 


"Selepas membaca komen dan feedback anda semua, confirm Papa Zola akan digugurkan dari filem BoboiBoy akan datang. Idea untuk fusionkan Papa Zola dan Gopal pun tidak diterima. Papablo Esgopal is sad," katanya yang turut menyertakan gambar-gambar sedih Papa Zola, mengundang pelbagai reaksi para peminat animasi popular itu. 


Menurut Nizam, walaupun Papa Zola tidak akan muncul dalam filem BoboiBoy akan datang, ia tidak bermakna kebenaran akan terpadam buat selamanya. Sebaliknya Papa Zola akan terus beraksi dalam siri Papa Pipi dan beberapa lagi perancangan pihaknya. 


Difahamkan, kemunculan watak Papa Zola ini ketika dia sedang memandu dari Jitra ke Shah Alam di mana dia mahu mewujudkan watak baru dalam siri BoboiBoy. 


"Saya fikir nak cipta watak yang bengong tetapi masih masuk akal. Watak yang bercakap benar tetapi juga selalu mengelat. watak yang dibenci tetapi juga akan disayangi. 


"Maka lahirlah idea figura mentor masuk air untuk BoboiBoy, Papa Zola dengan tagline kebenaran," katanya. 


Sementara itu diruangan komen, ada netizen yang menganggap ketiadaan Papa Zola di filem akan datang adalah konspirasi dari Adudu, watak jahat dalam BoboiBoy. Namun, Nizam berkata kemungkinan Adudu juga akan digugurkan. 


Sumber: Facebook BoboiBoy, Nizam Abd Razak

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo