Slider

Calon BN (PRN Melaka) bantu tenangkan mangsa kemalangan jalan raya


Tiga buah kenderaan dilaporkan terbabit dalam kemalangan jalan raya di Lesung Batu, Alor Gajah, Melaka, kira-kira jam 5 petang semalam.


Difahamkan, kemalangan itu berlaku berpunca dari sebuah kereta yang terlanggar kenderaan pelbagai guna (MPV). Sebuah lagi kenderaan yang dipandu pasangan suami isteri cuba mengelak kemalangan itu turut terbabas di lokasi kejadian. 


Ketika kejadian, calon Barisan Nasional (BN) bagi kerusi Dewan Undangan Ngeri (DUN) Machap Jaya, Nge Hee Sem, kebetulan melalui jalan tersebut turun membantu mangsa-mangsa kemalangan. 


Ngee sebelum itu dalam perjalanan ke Bilik Gerakan BN di Bukit Bulat untuk menghadiri mesyuarat mengenai strategi kempennya. 


"Saya cuba membantu menenangkan mangsa, selain pembantu menghubungi polis dan bomba untuk mengeluarkan seorang lagi mangsa yang terperangkap. Pengguna jalan raya lain turut menghubungi ambulans," katanya. 


Nge (MCA) merupakan antara lima calon yang bersain merebut kerusi DUN Machap Jaya di Pilihan Raya Negeri Melaka. Nge yakin, dia memiliki kelebihan pada PRN kali ini kerana dia lebih dikenali penduduk Machap Jaya berbanding calon lain. 


"Saya sudah lama bekerja di sini dan aktif dalam parti. Sebab itu orang lebih kenal saya," katanya. 


Sumber: Harian Metro

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo