Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

Kenya pilih Proton X70 sebagai kenderaan rasmi polis

0


Jumaat lalu, 19 November, Proton Kenya memaklumkan pihaknya telah menyerahkan 30 Proton X70 SUV kepada Perkhidmatan Polis Kenya untuk dijadikan sebagai kenderaan rasmi pasukan keselamatan di negara itu. 


Dalam kenyataan itu, Proton Kenya berkata model SUV tersebut yang mempunyai gaya yang unggul, kestabilan yang mantap serta selesa akan memberikan keselesaan kepada pasukan keselamatan Kenya ketika melaksanakan tanggungjawab mereka. 


Berdasarkan gambar, dua warna yang ditawarkan iaitu warna putih, biru tua dan hijau (warna yang tidak ditawarkan di Malaysia).


Majlis penyerahan itu dibuat di ibu pejabat Simba Corporation di Mombasa Road. Untuk pengetahuan, model X70 merupakan model yang dilancar pada akhir tahun 2018. Model tersebut berjaya dijual lebih dari 48,000 unit dalam tempoh dua tahun (2019-2020 yang turut dieksport ke beberapa buah negara seperti Indonesia, Pakistan, Brunei. 


Sumber: Proton Kenya, Vocket, Simba Corp

3/block3/Global

3/block3/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram