Slider

Mangsa dipercayai memanjat katil di tepi tingkap sebelum terjatuh dari tingkat 16 - Polis


Kanak-kanak lelaki berusia lima tahun yang maut akibat terjatuh dari tingkat 16 kondominium di Batu Caves hari ini dipercayai memanjat katil di tepi tingkap. 


Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Selangor, Senior Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal berkata, sebelum kejadian ibu mangsa yang merupakan ibu tunggal keluar rumah dan mangsa ditinggalkan bersama adik lelaki berusia empat tahun di bawah jagaan ibu saudara mereka berusia 36 tahun. 


Pemeriksaan mendapati, tingkap kediaman tidak dipasang jeriji dan mangsa dipercayai bermain dan memanjat sebuah katil yang berada di tepi tingkap. 


"Kita percaya mangsa terjatuh dari tingkap itu," katanya. 


Kes itu disiasat di bawah Seksyen 33 Akta Kanak-Kanak 2001. Siasatan sedang dijalankan sama ada kes itu membabitkan kecuaian dan pengabaian terhadap kanak-kanak. 


Dalam laporan sebelum ini, ibu saudara mangsa, Fauziah Hanum Cik Ros, berkata dia beradad di bilik mandi. Selesai membersihkan diri, dia mendapati mangsa tiada di dalam bilik lalu menghubungi ibu mangsa yang kemudian memaklumkan kanak-kanak itu berada di tingkat dua. 


Sumber: Harian Metro


LAPORAN BERKAITAN

Budak 5 tahun maut terjatuh dari tingkat 16 kondominium di Batu Caves, Gombak

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo