Slider

Kantoi curang, isteri terkejut tengok gambar perempuan lain pandu kereta BMW suami dalam surat saman AES


Kita biasa mendengar peribahasa "Air yang tenang, jangan disangka tiada buaya", begitu juga dengan jalan yang tenang, jangan disangka tiada AES. 


AES atau Automated Enforcement System (Perangkap Had Laju) adalah salah satu kaedah penguatkuasaan peraturan lalu lintas yang beroperasi selama 24 jam tanpa henti dan mampu merakam gambar kenderaan yang melakukan kesalahan dan seterusnya saman dikeluarkan terhadap pemilik kenderaan. 


Di Jerman lain pula ceritanya apabila surat saman AES dihantar kepada seorang lelaki yang memiliki kereta jenis BMW, di mana pemandunya pada ketika hari kejadian adalah seorang wanita. Kelibat wanita dalam surat saman itu mengejutkan si isteri, sekali gus membongkarkan kecurangan suaminya. 


Menurut peguam kepada si isteri, Fatma Poyraz-Devrim berkata, anak guamnya berasa pelik kerana dia tidak memandu pada hari kejadian seperti tarikh yang dinyatakan pada surat saman tersebut. Malah dia juga tidak mempunyai lesen memandu. 


'Pendedahan' yang tidak dijangkakan itu membuatkan dia berasa gementar lalu menuntut jawapan dari suaminya. Setelah puas didesak, lelaki itu mengaku bahawa wanita dalam gambar surat saman tersebut merupakan teman wanitanya. 


Pada hari perbicaraan kes tuntutan cerai, kekasih lelaki berkenaan tidak dapat hadir ke mahkamah dan dipercayai telah melarikan diri ke luar negara bersama dengan kereta itu. 


Hakim juga mendapati, si isteri bukan individu yang memandu kereta BMW tersebut pada hari kejadian dan dia akhirnya dibebaskan dari kes kesalahan memandu melebihi had laju. 


Sumber: Daily Mail

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo