Teks yang dicari... Tentang Penulis Alamat Emel... Enter Nama Alamat Emel Mesej Tentang Saya Laman ##1## of ##2## Jan Feb Mac Apr Mei Jun Jul Ogos Sept Okt Nov Dis5/newsticker/Viral

4/bigslider1/Trending

404

Maaf, laman yang anda cari tidak dapat ditemui
Utama

3/block2/Semasa

Terkini

'Kena ingat satu perkara, Long Tiger tak pernah lari tau' - Long Tiger sembang kari, peguam syak dia lari kerana terima ancaman bunuh dalam penjara

0


Suatu ketika dulu, Long Tiger pernah berkata, "Kena ingat satu perkara, Long Tiger tak pernah lari tau".


Perkembangan terkini kes individu dikehendaki, Long Tiger, lolos dari lokap Mahkamah Majistret Tangkak, Johor Bahru pada Rabu lalu, Polis Kedah telah mengetatkan kawalan di sempadan Malaysia Thailand dengan menutup laluan sempadan negara.


Semua anggota Polis Kedah telah dikerah untuk mengesan dan memburu Long Tiger atau nama sebenar, Ab Hamim Abd Hamid, 33, warganegara Myanmar (Rohingya). Sekatan Jalan Raya (SJR) turut dibuat dan pasukan khas (Task Force) ditubuhkan untuk membantu polis Kontinjen Johor. 


Peguam belanya, Datuk Shaharudin Ali mendedahkan, terdapat cubaan mencederakan atau membunuh Long Tiger di dalam penjara beberapa minggu lalu. 


Satu laporan polis telah dibuat dan setakat ini, Datuk Shaharudin Ali tidak dimaklumkan mengenai perkembangan siasatan polis. 


"Kami khuatir dan tidak tahu sama ada Ab Hamim melarikan diri atas sebab yang berkaitan dengan keadaan mentalnya akibat daripada serangan fizikal dan mental ke atas dia di dalam tahanan reman," katanya. 


Sementara itu, Ketua Polis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay berkata, empat anggota polis yang bertanggungjawab ke atas tahanan berkenaan disiasat mengikut Seksyen 223 Kanun Keseksaan kerana cuai menyebabkan tahanan lari. 


"Polis sudah membuka kertas siasatan untuk empat anggota itu yang disiasat mengikut Seksyen 223 Kanun Keseksaan, cuai menyebabkan pembolosan tahanan. Kita juga sedang mengambil tindakan susulan. Bukan gantung, bukan tahan kerja," katanya. 


Sumber: Harian Metro

3/block3/Global

3/block3/Selebriti

3/block3/Santai

3/block3/Viral

4/carousel3/Seram