Slider

'Saya sahkan kejadian buli itu berlaku di negeri ini & siasatan sedang dijalankan' - Ketua Polis Perak


Susulan tular video seorang pelajar dibuli sekumpulan rakan asramanya sehingga mengundang kemarahan netizen di media sosial, polis telah membuka kertas siasatan. 


Ketua Polis Perak, Datuk Mior Faridalathrash Wahid mengesahkan, kejadian itu berlaku di sebuah sekolah berasrama di Perak dan pihaknya kini sedang menjalankan siasatan. 


"Saya sahkan kejadian buli itu berlaku di negeri ini semalam dan kita baru sahaja menerima laporan mengenainya. Siasatan sudah dijalankan dan saya akan keluarkan kenyataan media nanti," katanya memetik laporan dari Harian Metro, Jumaat. 


Terdahulu dua individu tampil menularkan video kes buli tersebut di media sosial dan menggesa pihak berkuasa menyiasat dan mengambil tindakan. 


Ekoran daripada penularan video itu, salah seorang pelajar dari sekolah berkenaan tampil merayu agar video itu dipadamkan segera untuk menjaga nama baik sekolahnya dan cuba menyakinkan penular bahawa pihak kepimpinan pelajar sedang menyiasat dan akan mengambil tindakan terhadap mereka yang terlibat. 


Bagaimanapun rayuan pelajar itu tidak diendahkan dan mahu mereka yang terlibat dibawa ke muka pengadilan agar kejadian seperti itu tidak lagi berulang di masa akan datang. 


LAPORAN BERKAITAN

none
Copyright © 2009 - 2022 The Reporter
Made with by Templates Zoo